Flip Anvelink 41 jaar aan het werk

Flip Anvelink
Flip Anvelink met zijn 'gouden' schoonmaakkar.

Het lijkt normaal dat winkelcentrum De Eglantier er netjes uitziet, maar dat gaat niet vanzelf. Al jaren worden alle winkelstraten, het plein en de parkeergarages schoongemaakt door Flip Anvelink. Hij werkt inmiddels 28 jaar in het winkelcentrum. De laatste vijf jaar in opdracht van DROS Schoonmaakdiensten. Flip werkt zelf al langer, hij is maar liefst 41 jaar in dienst bij Lucrato en haar voorgangers.

Geen dag spijt

31 augustus 1981, Flip weet het precies; dat was de datum waarop hij in dienst kwam bij één van de voorlopers van Werkleerbedrijf Lucrato. Eerst in de bouw. Dat lag hem niet zo, dus toen in 1994 een baan vrijkwam in de Eglantier, hapte Flip meteen toe. Ook al begint hij erg vroeg; meestal om 6.00 uur, Flip heeft geen dag spijt van van zijn keuze. “Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk”, lacht hij. Maandag en dinsdagochtend staat Flip al om 5.00 uur in de parkeergarages. “Dan is het leeg en rustig en kan ik de vloeren moppen.”

Trouw

In de loop van de tijd heeft Flip het winkelcentrum groter en groter zien worden. Toch klaart hij alle klussen nog steeds in z’n eentje. Voor allerlei werkzaamheden heeft Flip een vast moment of dag. Natuurlijk is het niet altijd leuk om alleen te werken of met slecht weer, Flip heeft de vrijheid om z’n werk in te delen zoals dat het best uitkomt. Hij is altijd buiten en bijna nooit ziek. “Mij moet je geen productiewerk laten doen, hoor”, zegt hij.

Volgens rayonleidster Elise Scherling van DROS is Flip supertrouw en levert hij prima werk. Ook de winkeliers van de Eglantier denken er zo over: drie jaar geleden kreeg Flip een ‘gouden’ schoonmaakkar van hen, toen hij 25 jaar in het winkelcentrum werkte. Flip is blij met dit cadeau.