10 jaar samen in schoonmaak

DROS_Schoonmaakdiensten_liggend CMYK

Dros Schoonmaakdiensten en Werkleerbedrijf Lucrato vieren hun 10-jarige samenwerkingsjubileum. In 2010 startte de eerste groepsdetachering bij DROS Schoonmaakdiensten. Dat was het begin van een duurzame samenwerking, waarbij ontwikkeling, groei en het versterken van talent van medewerkers centraal staat. Inmiddels werken DROS en Lucrato intensief samen op diverse terreinen en zijn er vanuit Lucrato 35 medewerkers bij DROS gedetacheerd. Zij verrichten schoonmaakwerk, werken in het magazijn of voeren ondersteunende werkzaamheden uit.

Eigenaar Ronald Dros is sociaal ondernemer in hart en nieren. “Inclusiviteit is onderdeel van het bedrijfs-DNA en draagt bij aan het succes van de organisatie. DROS er helemaal op ingericht om het beste uit mensen te halen en ze de begeleiding op maat te bieden die daarvoor nodig is. Dit doen we op basis van een goede samenwerking en wederzijds respect.”

Gerrie van Sunder, algemeen directeur Werkleerbedrijf Lucrato: “DROS heeft als ketenpartner met ons samen de ontwikkeling doorgemaakt van sociale werkvoorziening naar leerwerkbedrijf voor de brede doelgroep van de Participatiewet. Ook bijvoorbeeld statushouders en jongeren vinden nu via Lucrato een werkplek of ervaringsplaats bij DROS. Ze staan altijd open om iets nieuws aan te gaan en zo meer mensen een kans te geven op de arbeidsmarkt.”